Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Συμβουλές decoupage

ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ DECOUPAGE           
T
ι χρειάζεται να ξέρουμε πριν αγοράσουμε τα σχέδια μας.
 Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι για την τεχνική του decoupage υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χαρτιού και βέβαια είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε να τους διακρίνουμε, αφού κάθε τύπος απαιτεί και ξεχωριστή προετοιμασία.
Για το decoupage, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτοπετσέτες, που είναι και περισσότερο γνωστές στο χώρο μας ή φωτογραφίες που όμως μεταφέρονται με ειδικό τρόπο στο αντικείμενο που διακοσμούμε (medium transfer) , ή χαρτιά.

H πιο σημαντική  διαφορά ανάμεσα στα χαρτιά, είναι το βάρος τους. Έτσι έχουμε τις εξής κατηγορίες:
Ριζόχαρτα 20-40 gr τα οποία χωρίζονται σε αυτά με ίνες και σε αυτά χωρίς ίνες. Aξίζει να σημειωθεί ότι τα ριζόχαρτα είναι τα πιο εύκολα στην χρήση τους συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
Χαρτιά 60-85 gr που επίσης είναι πολύ εύχρηστα στην δουλειά μας.
Χαρτιά 100 gr που όμως απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε, με διάφορες σκιάσεις, την εικόνα με το αντικείμενο μας.  Επιπλέον υπάρχουν πολύ όμορφα χαρτιά, ιδανικά για scrapbooking (120-140 gr) που όμως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για decoupage, αν θέλουμε να καλύψουμε μια ολόκληρη επιφάνεια ή σαν φόντο.

Οι συμβουλές που σας παραθέτω παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πείρας μου, η οποία νομίζω ότι είναι εμφανής στα έργα  μου. Είναι λοιπόν ωφέλιμο πριν από κάθε αγορά σας να διαβάζετε την περιγραφή του κάθε χαρτιού ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, να  απαιτείτε από τους ίδιους τους πωλητές να σας ενημερώσουν για το είδος χαρτιού που πουλάνε.

Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για την προετοιμασία κάθε χαρτιού και γενικότερα  για την τεχνική του decoupage, μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα που παραδίδω.  Αν έχετε κάποια απορία,  ευχαρίστως να σας βοηθήσω.

Φιλικά , Μάγια…
Decomagia Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου