Σελίδες

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014


DECOUPAGE σε ΕΠΙΠΛΑE κτός από την "μεταμόρφωση" μικρών διακοσμητικών ή χρηστικών αντικειμένων, η τεχνική του decoupage είναι ο ιδανικός τρόπος ώστε σε συνδυασμό με χρώμα να αλλάξετε ριζικά την όψη σε κάθε τύπου έπιπλο.


Ξύλινα σκαμνάκια, καρέκλες, τραπέζια, γραφεία, συρταριέρες ή ένα ξύλινο κεφαλάρι κρεβατιού μπορούν να γίνουν πραγματικά αγνώριστα με μοναδικά όπλα σας χάρτινα μοτίβα και λίγη κόλλα και φυσικά εκτός από την "κλασσική" όψη των ρομαντικών φλοράλ ή vintage αιθητικής σχεδίων, χρησιμοποιώντας όχι τα ειδικά χαρτιά σε παρόμοια σχέδια αλλά φύλλα-κομμάτια από περιοδικά, βιβλία, χαρτιά περιτυλίγματοςεφημερίδες, κόμικ, πόστερς, φωτοτυπίες από κάθε είδους φωτογραφίες-εικόνες-κάρτες κλπ. που μπορείτε και να τυπώσετε σε σμίκρυνση ή μεγένθυνση στις διαστάσεις που σας χρειάζονται σε ένα κατάστημα με φωτογραφικά-εκτυπώσεις σε απλό λεπτό χαρτί, θα δώσετε σε κάθε μορφής παλιά ή καινούργια έπιπλα μοντέρνο ή όποιο άλλο ύφος- στυλ θέλετε. Απλώς θα πρέπει να πρόκειται για αποκλειστικά για ψηφιακές εκτυπώσεις (όχι σε απλό οικιακό inkjet εκτυπωτή) ή χαρτιά που δεν ξεβάφουν, διαφορετικά με το που θα ...ακoυμπήσετε το πινέλο με την κόλλα τα χρώματα θα αλλοιωθούν και το σχέδιο θα καταστραφεί

Στις επιφάνειες μεγάλων επίπλων όπως τραπέζια, συρταριέρες κλπ. το πρακτικότερο είναι να δουλέψετε με ένα ενιαίο κομμάτι χαρτί, αν δε επιθυμείτε να προσθέσετε γενικά στο έπιπλο παλαιωμένη όψη επιλέξτε ένα χαρτί που το γενικό του φόντο να σας ικανοποιεί και ως βασικό χρώμα του επίπλου και διαλέξτε την ανάλογη απόχρωση μπογιάς για να βάψετε το έπιπλο πριν την διαδικασία του decoupage.
Με τον τρόπο αυτό θα χρειαστεί ελάχιστα έως καθόλου να παρέμβετε στα σημεία του σχεδίου με χρώμα για να "δέσετε" το μοτίβο πάνω με το σύνολο της επιφάνειας του επίπλου, ενώ σε επιφάνειες που καταπονούνται ιδιαίτερα από καθημερινή χρήση, περάστε στο τελικό στάδια μερικά επιπλέον χέρια προστατευτικού απ΄όσο θα κάνατε σε ένα καθαρά διακοσμητικό αντικείμενο.
Με την χρήση πάντως μιας καλής ποιότητας υλικών (κόλλα, βερνίκι ή προστατευτικό σπρέϋ) το χαρτί θα ενσωματωθεί μόνιμα πλήρως πάνω στο ξύλο και θα μπορείτε  να καθαρίσετε την επιφάνεια με νερό χωρίς κανένα πρόβλημα.Ένας επίσης τρόπος για decoupage κάποιων επίπλων σε ορισμένα μόνο σημεία τους, είναι αντί για χαρτί να χρησιμοποιήσετε ύφασμα.
Σε συρταριέρες, βιτρίνες κλπ. είναι ένα πολύ εντυπωσιακός τρόπος για να διαφοροποιήσετε την όψη κάποιων σημείων, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό ταιριαστό με το σύνολο του επίπλου ύφασμα με το οποίο θα δουλέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σαν να επρόκειτο για χαρτί. Θα το κολλήσετε το σημείο που θέλετε, αφού το κόψετε στις ακριβείς απαιτούμενες διαστάσεις και αφού στεγνώσει η κόλλα θα περάσετε διαδοχικά 4-5 χέρια βερνίκι ή προστατευτικό σπρέϋ. Με το deocupage μπορείτε να δώσετε εξαιρετικά όμορφη όψη σε κάθε τύπου έπιπλο για παιδικά δωμάτια, χρησιμοποιώντας μοτίβα κόμικ ή όποιο άλλο παιδικό σχέδιο και βεβαίως η συγκεκριμένη τεχνική είναι ο οικονομικότερος τρόπος για να μετατρέψετε σε πραγματικά εντυπωσιακά κομμάτια όχι μόνο παλιά σας έπιπλα αλλά και κάθε "άχρωμο" και αδιάφορο τραπέζι, καρέκλα, γραφείο κλπ. από απλό άβαφτο ξύλο που θα βρείτε στην αγορά σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, αφού σε αυτού του είδους το ξύλο δεν θα χρειαστεί καμιά ιδιαίτερη επεξεργασία (τρίψιμο - καθάρισμα από προηγούμενο βερνίκι-χρώμα κλπ) μπορείτε απευθείας να βάψετε και να εφαρμόσετε στην συνέχεια decoupage με όποιας μορφής και ύφους χάρτινα μοτίβα επιθυμείτε.Η χαρτοπετσέτα στο decoupage επίπλων, ενδείκνυται μόνον για μικρά διακριτικά σχέδια που πιθανόν θέλετε να προσθέσετε σε κάποια σημεία επίπλων, ενώ αν προσπαθήσετε ειδικά αν δεν έχετε καμιά εμπειρία στην συγκεκριμένη τεχνική να την εφαρμόσετε με μεγάλα κομμάτια ή και ολόκληρη, μάλλον δεν θα σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, αφού όσο μεγαλύτερο σε διαστάσεις και λεπτότερο το χαρτί, τόσο δυσκολότερο να το κολλήσετε με τρόπο που να μην κάνει πτυχές πάνω στην επιφάνεια που θα δουλέψετε.
Το "ευκολότερο" χαρτί για decoupage σε μεγάλες επιφάνειες επίπλων, είναι οποιοδήποτε χαρτί πάχους Α4 που δεν θα ξεβάφει και το οποίο θα βρέξετε ελαφρά με νερό για να το στρώσετε πάνω στην επιφάνεια που θα δουλέψετε και στην συνέχεια θα το κολλήσετε με την κόλλα, σύμφωνα με την τυπική - κλασσική διαδικασία για decoupage σε κάθε είδους αντικείμενο.  Δείτε στο video αυτήν ακριβώς την διαδικασία βήμα-βήμα:Δείτε εδώ πολλές ακόμη παρόμοιες Decoupage ιδέες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου