Σελίδες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι τρεις διαδρομές για να φτιάχνεις αγιογραφίες!


Υπάρχουν τρεις διαφορετικές διαδρομές για να μάθεις αγιογραφία. Ποια θα διαλέξεις και που θέλεις να φτάσεις;
Έγραψε η

ς


Κατηγορία: Ζωγραφική
Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις λέει η γνωστή παροιμία και αυτό ισχύει στο 100% στην περίπτωση που θέλεις να φτιάχνεις αγιογραφίες. Το τι θα επιλέξεις είναι δικό σου θέμα και έχει να κάνει περισσότερο με το που θέλεις να φτάσεις στην αγιογραφία.
panagia Οι τρεις διαδρομές για να φτιάχνεις αγιογραφίες

Πρώτη Διαδρομή

Είναι η craft διαδρομή. Η διαδρομή της φτηνοκατασκευής των πανηγυριών που βρίσκεις να αγοράζεις εικόνες σχεδόν τζάμπα. Δε χρειάζεται να μάθεις τίποτα και φτιάχνεις εικόνα σε ένα τέταρτο. Απλά αγοράζεις ένα ξύλο, μια εκτυπωμένη εικόνα,ατλακόλ ή κόλα σε σπρέι και λίγη κάσια. Κολλάς την εικόνα στο ξύλο με προσοχή για να μην αφήσεις φουσκαλίτσες, αραιώνεις κάσια σε νερό και περνάς την εικόνα ένα χέρι. Μπορείς να περάσεις την κάσια στο ξύλο και πριν βάλεις την εικόνα και μετά αφού τη βάλεις την ψεκάζεις με βερνίκι. Μια χαρά δωράκι γίνεται και να σου πω την αλήθεια από το να δώσεις λεφτά για να αγοράσεις μια τέτοια εικόνα καλύτερα να τη φτιάξεις μόνος σου.

Δεύτερη Διαδρομή

Παρακολουθείς μαθήματα για μια σεζόν σε κάποιο δήμο ή σχολή και στο τέλος της σεζόν εκθέτεις και την αγιογραφία σου σε ομαδική έκθεση. Είναι η αγιογραφία της πατιτούρας. Αγιογραφία δε μπορώ να πω ότι μαθαίνεις, απλά γεμίζεις χρώμα ένα έτοιμο σχέδιο σαν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Χωρίς τις πατιτούρες σου είσαι εντελώς ανίκανος να κάνεις οτιδήποτε. Αλλά εικόνα βγάζεις και νιώθεις όμορφα. Και στο κάτω κάτω δε θέλεις να φτάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά να περνάς μερικές δημιουργικές ώρες.

Τρίτη Διαδρομή

Η κανονική μέθοδος εκμάθησης αγιογραφίας. Και η δυσκολότερη και η πιο χρονοβόρα. Αυτή που μαθαίνεις πραγματικά αγιογραφία. Ξεκινάς από το μηδέν μαθαίνοντας όλους τους κανόνες σχεδιασμού και η σβήστρα είναι το αγαπημένο σου αξεσουάρ για καιρό. Το πόσο γρήγορα θα προχωρήσεις έχει να κάνει με τις δυνατότητες σου και την προσπάθεια και την επίμονή σου. Κάποια στιγμή θα μπορείς να πιάνεις ένα ξύλο και να το μετατρέπεις σε εικόνα. Θα μπορείς να φτιάχνεις αγιογραφία ακόμα και σε μια χαρτοπετσέτα με στυλό μέσα σε λεωφορείο εν κινήσει βρε παιδί μου γιατί θα έχεις μάθει όλους τους κανόνες και όλα τα στάδια της αγιογραφίας. Ποτέ δε θα σταματήσεις να μαθαίνεις φυσικά, αυτό ισχύει στα πάντα. Όμως αυτή είναι η δυσκολότερη και σωστότερη διαδρομή για να μάθεις αγιογραφία.
Πρόσεξε καλά τι θα διαλέξεις ανάλογα με τη διαδρομή που θέλεις να ακολουθήσεις. Αν δεις κάποια ανακοίνωση για εκμάθηση αγιογραφίας πριν γραφτείς ρώτα για να μάθεις ποια διαδρομή ακολουθεί ο δάσκαλος της Αγιογραφίας στα συγκεκριμένα μαθήματα για να μη βρεθείς σε ένα τμήμα που δεν επιθυμείς να βρεθείς. Το πόσο καλός θα είναι ο δάσκαλος του κάθε τμήματος είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εκ πρώτης σε νοιάζει μόνο η διαδρομή που ακολουθεί.

Ζωγραφική με την τεχνική one stroke, άσκηση 1

Ξεκινάμε να μαθαίνουμε τις βασικές κινήσεις για τα μοτίβα της τεχνικής ζωγραφικής one stroke
Έγραψε η

0


22.09.2013, 12:48
Κατηγορία: Ζωγραφική
Η one-stroke είναι μια πολύ όμορφη τεχνική και αρκετά διαδεδομένη στο χώρο των crafts. Τη βλέπουμε συχνά σε υπέροχες συνθέσεις πάνω σε διάφορα έπιπλα και τον τελευταίο καιρό εφαρμόζεται πολύ και σε… νύχια. Εγώ με τα νύχια δε το χω με τίποτα αλλά θέλω να μάθω την τέχνική για να την χρησιμοποιώ συνδιαστικά με άλλες τεχνικές όταν ζωγραφίζω.
Δε θεωρώ ότι είναι δύσκολη, μάλλον τυφλοσούρτης είναι, αλλά μάλλον θέλει αρκετή εξάσκηση μέχρι να την κατανοήσεις πλήρως και να μάθεις να χειρίζεσαι σωστά το πινέλο.
Σαν υλικό είναι προτιμότερο το ακρυλικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο πυχτό χρώμα.
Φυσικά όπως είπα και πριν δε λέω ότι γνωρίζω την τεχνική αλλά επειδή θέλω να μπω σε μια διαδικασία να ξαναπιάσω τα πινέλα μου και να μάθω την τεχνική One Stroke θα βάζω κάθε τόσο ασκήσεις που βρίσκω και είναι αρκετά κατανοητές για να έχουμε να ασχολούμαστε παρέα αν θέλετε και εσείς.